Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2008 14:09 - Митове
Автор: justlove Категория: Тя и той   
Прочетен: 866 Коментари: 0 Гласове:
0



Психолози, социолози и всевъзможни специалисти все още не могат да обяснят защо повечето жени вярват в някои илюзии до старини, дори и собственият им житейски опит да ги е опровергавал нееднократно. Илюзиите за любовта всеки следващ път ги карат да правят грешки, които заплащат с много огорчение и страдание.

Мит първи: Между влюбените няма тайни. Откровеността е чудесно нещо, но никога не можете да бъдете сигурни, кое е нещото, което другият няма да може да понесе или приеме. Една необмислена постъпка, споделена директно може неочаквано да сложи край на най- здравата връзка.

Мит втори: Любовта може да промени мъжа коренно. Ако мъжът до вас не е идеалният, естествено е да чакате любовта да го преобрази и да правите всичко възможно да помогнете на съдбата. Грешка. Според всички учени, човешкият характер е завършен в същността си до седмата година. Разбира се всички се развиваме, но корекциите и промените са много по- малки от очакванията. Безотговорният 40- годишен мъж не може да стане опора в живота ви само, защото е влюбен.

Мит трети: Има идеални двойки. Обикновено ги виждате навсякъде около себе си, но това е илюзия. Всяка двойка се състои от двама различни хора, но разногласията не винаги се забелязват от пръв поглед. Опитите да направите вашето дуо идеално, подтикват до саможертви, за които по- късно ще съжалявате. Обикновено остават неоценени и обидата се връща като бумеранг върху вас. Най- сигурният начин да си отиде любовта.

Мит четвърти: Влюбените винаги са готови за секс. Това съществува в романтичните филми, но в истинския живот всеки има своите черни дни, когато сексът е далеч и от душата, и от тялото му. Много жени приемат това като знак, че вече не са обичани. Това не е вярно.

Мит пети: Мъж, който обича не поглежда друга жена. Да, но само ако сте като Робинзон и неговият верен Петкан- на самотен остров, заобиколени от океана. За живите хора от плът и кръв това състояние не е естествено или поне не за дълго. Безобидните увлечения са нещо чудесно, стига да не стигат до крайност. Ревността в този случай е неоснователна и затова много вредна за отношенията ви.

Мит шести: Ежедневието убива любовта. Приятните изненади са признание за чувства и грижа, и невероятен стимул за партньора. Но с течение на годините те естествено се разреждат. Това не значи, че любовта задължително си е отишла, тя просто се е трансформирала. Ако в самото начало започнете да превръщате някои празници в традиция, с времето те стават ритуали за двама. Така и след 20 години той може да се сети да ви поднесе например кученце като сюрприз за Свети Валентин.

 



Тагове:   митове,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: justlove
Категория: Тя и той
Прочетен: 261927
Постинги: 14
Коментари: 227
Гласове: 125
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930