Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2008 16:25 - "Запомни - целувката е само целувка"
Автор: justlove Категория: Тя и той   
Прочетен: 1013 Коментари: 0 Гласове:
0



"Запомни - целувката е само целувка" - така се пееше в известната песен от филма "Казабланка" - предупреждение за това, че не може да има любов между Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман. Но това не е истина. Една целувка се различава от друга , а начинът, по който се целуваме, в определена степен разказва какви сме и може би дори предсказва бъдещето ни.

Когато се целувате, накланяте главата си надясно?  Имате горещо сърце. Накланяте се наляво? Вие сте стеснителен и студен. Целувате партньора или партньорката си всяка сутрин, когато се събуждате? Ще живеете дълго. Целувате се често? Ще бъдете по-здрав и по-богат от другите.Това прилича на шега, но зад тези предсказания стоят две научни изследвания, съобщава лондонският в.  Independent.

За начало струва си да се каже, че има различни категории целувки - целувка във въздуха, когато хората допират страните си, но не и устните, като се задоволяват с дискретно мляскане, има целувки между мъже, станали обичайни - включително целувките между политици; има целувки между жени; има целомъдрени целувки, чувствени и т.н. Изследователите от Stranmillis University College от Белфаст са изучили всички видове целувки - от целувките между стотици доброволци до целувките между неизвестни хора- и са стигнали до извода, че маниерът да целуваш е огледало на личността и характера.

Около 80% от мъжете и жените например накланят главите си надясно, когато искат да целунат някого. Според резултатите от изследването, публикувано в научното издание Lateral, това говори, че те са по-емоционални, отколкото останалите 20%, които се целуват наляво. "Когато човек наклони главата си надясно, той открива лявата си буза, която се контролира от дясното полукълбо на мозъка - а то отговаря за емоционалността", обяснява д-р Джулиан Гринууд от университета в Белфаст.

Друго изследване на целувките, проведено от немски психолози, доказва, че да се целуваш е полезно за здравето и целувките предразполагат към позитивно решение на проблемите и трудностите. Тези, които целуват съпрузите и партньорите си всяка сутрин, живеят обикновено пет години повече от другите, които не го правят. Тези, които се целуват по-често, по-рядко попадат в катастрофи, стават по-рядко жертва на професионални заболявания, те имат по-висока заплата от другите, които не постъпват така. Скептиците може да се усъмнят в справедливостта на тези сравнения, а романтиците да решат, че е абсурдно да се теоретизира по повод на толкова ирационален и инстинктивен акт. Може обаче да се получи просто доказателство на истинността на научните изводи: стига да попитате двама влюбени дали след целувка се чувстват по-добре.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: justlove
Категория: Тя и той
Прочетен: 261922
Постинги: 14
Коментари: 227
Гласове: 125
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930